Aktivoidu

Mitä sitä sitten yksilönä voi tehdä, jotta eläinten oikeudet paranisi. Kaikkihan lähtee yksilötasolla erittäin pienistä asioista.

Ruoka

Mieti tarkkaan mitä itse syöt, missä ruoka on valmistettu ja miten liha on tuotettu. Lihan syönnissä ei ole mitään pahaa, mutta me jokainen voidaan miettiä ja varmistaa sen alkuperä. Lähiruoka on yksi hyvä vaihtoehto sekä pientilallisten tukeminen.

Lähitilat

Lähitilat on siitä hienoja, että niihin voi monesti mennä ihan itsekin katsomaan miltä siellä näyttää. Tilalliset on erittäin kiinnostuneita näyttämään tiluksiaan etenkin jos kaikki on kunnossa. Varmasti sille sinua lähimmälle pientilalle voi mennä myös joskus auttamaan erinäisissä asioissa. Tilan pitäjät on kiireisiä ihmisiä ja apu on aina tarpeen.

Tarkkaile

Tarkkaile lähellä olevia tilojasi sekä mahdollisia eläinkuljetuksia. Liikenteessä on jatkuvasti erilaisten tilojen monia erityyppisiä kuljetuksia. Mikäli havaitset jotain normaalista poikkeavaa tai epäinhimillistä niin raportoi siitä eteenpäin.

Jaa tietoa

Suomessakin on hyvästä uutisoinnista huolimatta vielä valtavasti ihmisiä jotka ei tiedä näistä julmuuksista. Jaa siis tietoa hyvässä hengessä lähipiirillesi. Älä dramatisoi tai yritä tuputtaa, mutta kerro asioista nätisti sopivalla hetkellä. Jakamalla tietoa ihmisten tietämys lisääntyy ja pitkässä juoksussa se vähentää varmasti näitä tekoja.

Opettele

Opettele mahdollisimman paljon hyvää eläimiin sekä niiden oikeuksiin liittyvää tietoutta. Oikean faktoja sisältävän tiedon jakaminen on huomattavasti tärkeämpää kuin asioiden huutelu ilman faktoja. Ole siis kartalla omasta asiastasi niin lisäät uskottavuutta ja ihmisten mielenkiintoa. Netistä löytyy nykyään valtava määrä eläinten oikeuksiin sekä niiden epäkohtiin liittyvää tietoa sekä materiaalia. Muista myös se fakta, että kaikki mikä lukee netissä ei ole totta. Eli muista lähdekriittisyys asioita selvittäessä.

Adressit

Nykypäivänä netissä on valtava määrä erilaisia adresseja. Seuraa niitä ja tarvittaessa voit perustaa itsekin adressin. Näitä jakamalla sekä täyttämällä teet taatusti hyvää. Muista kuitenkin miettiä mitä adresseja allekirjoitat ja mitä jaat. Ystäväsi ei varmasti halua nähdä esimerkiksi Facebook sivuillaan kerran päivässä jakamaasi adressia. Muista siis käyttää harkintaa ja täyttää itsekin vain asialliset adressit. Mikäli koet ettei jotain tiettyä adressia ole vielä olemassa niin varmista asia. Jos näin tosiaan on niin tee sellainen itse.

Muutokset lähtee aina yksilöstä, muista se.