Taustaa

Hevosten puolesta sivusto oli alun perin avattu jo vuonna 2008 erään tv-ohjelman herättämänä. Vuonna 2007 tuossa ohjelmassa käsiteltiin raakoja teurashevoskuljetuksia Etelä-Euroopassa. Se miten täysin eläinten oikeudet ja hyvinvointi unohdetaan pitkien kuljetusmatkojen aikana, on täysin epäinhimillistä. Kuljetuksista vastaavat tahot ei välitä ollenkaan EU-määräyksistä ja hevoset kärsivät kuljetuksen aikana. Autot ja muut kuljetusvälineet kuten junat on työnnetty aivan täyteen eläimiä kuljetuksen ajaksi. Kuljetusmatkat voi olla hyvinkin pitkiä ja eläimille ei suoda tuona aikana pienintäkään mahdollisuutta juomiseen, lepoon tai syömiseen.

Kuljetukset

Monia eläimiä myös loukkaantuu ja jopa kuolee näiden täysin epäinhimillisten kuljetusten aikana. Kuljetusten ja siirtojen aikana eläimiin myös kohdistetaan täysin tarpeetonta väkivaltaa. Tästä kaikesta johtuen ne kokee viimeisellä matkallaan täysin tarpeetonta stressiä, kärsimystä, pelkoa sekä kipua.

Ohjelma

Ohjelmassa näytettiin esimerkiksi kuinka jalkansa pahasti loukannutta eläintä vain hakattiin liikkeelle. Samoin pieni varsa ryöstettiin välittömästi syntymänsä jälkeen emolta, koska varsan liha on erittäin arvokasta. Voitte vain kuvitella sitä pelon ja tuskan määrää mitä nämä eläimet näillä viimeisillä matkoillaan kärsivät. Oli kyseessä sitten ihminen tai eläin niin ei kenenkään tulisi kokea moista, ei edes sillä viimeisellä matkalla. Ohjelmassa näytetty kuvamateriaali näytti erittäin karulla tavalla sen kuinka luokattomasti näitä Euroopan teillä kohdellaan.

Miksi

Sivuston tavoitteena on muistuttaa näistä julmuuksista joita eläimet joutuvat kokemaan. On erittäin tärkeää, että nykypäivänäkin tiedostetaan nämä asiat, miten eläimiä kohdellaan ympäri maailman. Tärkeintä olisi, että sivusto edelleen herättäisi keskustelua ihmisissä sekä pistäisi sen lisäksi ihmiset miettimään ja toimimaan.

Oli kyse sitten mistä tahansa eläimestä niin yhdenkään ei tulisi joutua kärsimään rääkkäyksestä. Myöskään yhdenkään eläimen ei tulisi pelätä, kokea epäinhimillistä stressiä, nälkää tai janoa. Oli matka sitten ensimmäinen tai viimeinen niin tulisi sen täyttää tietyt normit. Ei ihmisiäkään kuljeteta tuolla tapaa paikasta toiseen niin miksi eläimiä sitten saisi kuljettaa. Levittäkää sanaa, tehdää asiaa ihmisten tietoiseksi ja tehdään yhdessä maailmasta parempi paikka niin ihmisille kuin eläimillekin.

Vain yhdessä me voimme vaikuttaa eläinten oloihin.